Stichting Kermiscultuur

Publicatiedatum: Woensdag 18 augustus 2021


Kermisboek l’ Autopède, de modellen, auteur Piet Winkelmolen.
 
L’ Autopède, een in Gent (B) gevestigd bedrijf,  heeft 70 jaar attributen vervaardigd voor draaimolens, vliegtuigmolens, kinderrijscholen e.d.
Bijna alle Nederlandse draaimolens zijn voorzien van deze pareltjes. Na het overlijden van de eigenaar zijn de activiteiten van het attributenbedrijf gestopt en heeft Piet Winkelmolen, die goed bevriend was met de eigenaar,  alle fotoalbums uit het 70 jarig bestaan van l’ Autopède geërfd. Hierin trof hij zoveel nieuw fotomateriaal aan dat het absoluut zou lonen hier een boek van samen te stellen. Na 4 jaar eraan gewerkt te hebben is het boek L’Autopède de modellen gereed,  maar kan ivm vakantie pas einde van deze maand afgeleverd worden.
Daarom is de presentatie van het 2-talige, 300 pagina’s dikke boek op zondag 5 september, tussen 11.00 en 17.00 uur.

Op deze dag kun je het boek hier afhalen in ons kleine speelgoed- en kermismuseum en kun je, als je dat wilt, ook nog even rondkijken in het museum. Uitsluitend op deze dag wordt er bij het boek een certificaat afgegeven genaamd "Certificaat eerste dag van uitgifte", vergelijkbaar met de eerstedagenvelop voor de postzegel verzamelaars. Het boek kost 29,95 euro en kan direct gesigneerd meegenomen worden. Het adres staat op het kaartje. Ben je verhinderd of is het te ver, dan kun je een boek bestellen via kermisboeken@hotmail.nl.
 
Dus,
5 september a.s. presentatie boek in het Speelgoed- en Kermismuseum Vortum-Mullem tussen 11.00 en 17.00 uur.
Van harte uitgenodigd.
 
Heb je nog vragen, stuur even een berichtje.
 
Vriendelijke groet en mogelijk tot dan.
Stichting Kermis-Cultuur (Nederland), uitgever.
Piet Winkelmolen, auteur


Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: