Als mantelzorger toe aan een adempauze?

Publicatiedatum: Woensdag 01 september 2021
Als mantelzorger toe aan een adempauze?        
 
 
Centrum  Mantelzorg Land van Cuijk organiseert in samenwerking met het Dominicanenklooster Huissen een fantastisch inspiratieweekend van 22-24 oktober 2021 voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk. In 2020 moesten we dit weekend i.v.m. corona helaas annuleren en we hopen van harte dat het dit jaar wel door kan gaan.
 
Door regelmatig toch een adempauze te hebben, is het mogelijk om de zorg (langer) vol te kunnen houden. Ervaringsdeskundige begeleiders en een gastvrouw van het klooster bieden een gevarieerd programma aan met ruimte voor twee verschillende workshops. Een workshop met ‘dans en beweging’ de ander is een workshop ‘werken met klankschalen’. Als mantelzorger is het fijn om af en toe uit de dagelijkse zorg voor een naaste te stappen en tijd voor jezelf te nemen. Even te ontlasten, de verantwoordelijkheid los te laten en weer op te laden. Het dagelijkse patroon wordt doorbroken, het is fijn om op adem te komen. Daar helpt een weekendje weg heel goed bij.
Het betreft een weekend inclusief maaltijden, activiteiten en het verblijf.
Voor het weekend wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 75,- exclusief reiskosten.

Het klooster ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort. Ze heeft een prachtige en ruime tuin, omringd door een kloostermuur. In de kloosterkeuken worden dagelijks verse, smakelijke vegetarische maaltijden ambachtelijk voor de gasten en voor de bewoners van het klooster bereid.
Dit weekend wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het Dominicanenklooster. Er kunnen achttien personen deelnemen en er zijn nog een paar plaatsen vrij.
We houden rekening met de dan geldende richtlijnen rondom corona. Na inschrijving wordt er contact opgenomen voor een intakegesprek. Als je diegene voor wie je zorgt niet alleen achter kunt laten, dan zoeken we naar mogelijkheden die het beste aansluiten bij jullie situatie. De Parel in Sint Anthonis, een logeerhuis voor zorgvragers uit het Land van Cuijk, zal dit weekend speciaal open zijn om mensen op te vangen.

Voor meer informatie en aanmelding (tot 15 september), kun je terecht bij Centrum Mantelzorg  Land van Cuijk. Telefoon: 0485-700500 of e-mail: mantelzorg@sociom.nl .

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: