Coronatoegangsbewijs op papier

Publicatiedatum: Donderdag 30 september 2021
Vanaf zaterdag 25 september 2021 heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan de volgende plekken:
  • alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in sportkantines)
  • evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden)
  • vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters).
Voor andere locaties hebt u geen coronatoegangsbewijs nodig. U kunt dus gewoon sporten, naar uw vereniging of naar de (buurt)huiskamer in het gemeenschapshuis.  

QR-code
Het coronatoegangsbewijs is een QR-code (een vierkant bestaande uit blokjes).
De QR-code toont aan dat u gevaccineerd bent of hersteld bent van corona. Bij uw bezoek wordt de QR-code gescand en samen met uw identiteitsbewijs gecontroleerd.
Let op: het gele boekje is dus NIET voldoende om toegang te krijgen.
 
Het coronatoegangsbewijs kunt u als QR-code aanmaken op uw mobiel via de CoronaCheck-app, maar u kunt hem ook zelf op papier printen via www.coronacheck.nl/print. In beide gevallen hebt u een DigiD nodig.
 
Papieren coronabewijs aanvragen
U kunt ook met een speciaal formulier een papieren coronabewijs met QR-code aanvragen. Hiervoor heeft u geen DigiD nodig. De formulieren waarmee u dit coronabewijs aanvraagt zijn verkrijgbaar bij de bibliotheken in Boxmeer, Vierlingsbeek en Overloon en op het gemeentehuis.
Op dit formulier hoeft u alleen uw Burgerservicenummer en uw postcode in te vullen en dan stuurt u het naar het Ministerie van VWS. Een postzegel is niet nodig. Het Ministerie stuurt u het coronabewijs met de QR-code per post toe. Dit duurt minimaal 5 werkdagen. Vraag uw bewijs dus op tijd aan.
 
Hulp nodig bij installeren app of aanvragen coronabewijs
De bibliotheek in Boxmeer heeft een Informatiepunt waar u terecht kunt met allerlei vragen, ook met betrekking tot het coronabewijs. U kunt daar hulp krijgen. Deze hulp is voor iedereen, u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.
De bibliotheek Boxmeer vindt u in De Weijer, de Raetsingel 1 in Boxmeer. De bibliotheek is open op:

maandag, dinsdag, woensdag van 13.00 tot 20.00 uur
donderdag van 10.00 tot 20.00 uur
vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
 
Op pad met het coronatoegangsbewijs
Het is heel fijn dat er steeds meer mag en kan. Als u het coronatoegangsbewijs hebt, maak er dan ook vooral gebruik van en ga weer op pad.

Bron: https://www.boxmeer.nl

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: