Tijdelijke uitbreiding azc

Publicatiedatum: Dinsdag 12 oktober 2021

COA mag 36 stacaravans plaatsen voor noodopvang asielzoekers
 
Boxmeer stemt in met tijdelijke uitbreiding azc
 
De gemeente Boxmeer geeft het COA toestemming voor het plaatsen van 36 stacaravans op het terrein van het azc in Overloon. Het COA heeft gevraagd om tijdelijke uitbreiding om de toegenomen stroom asielzoekers te kunnen huisvesten. In de caravans is plek voor 180 vluchtelingen. Dit aantal past binnen de geldende bestuursovereenkomst. De gemeente Boxmeer zal voor de plaatsing een tijdelijke vergunning afgeven. Die geldt tot mei volgend jaar, als het azc in Overloon dicht gaat. Boxmeer stelt verder als voorwaarde dat onder de nieuwe bewoners geen AMV’ers, veiligelanders en personen zijn die op de lijst van overlastgevers staan, de zogeheten top-X-lijst.
 
Het aantal mensen dat in Nederland aanklopt voor asiel is de laatste maanden fors gegroeid. Opvangorganisatie COA heeft op korte termijn niet genoeg plek en is in heel Nederland op zoek naar tijdelijke huisvesting. Begin september klopte het COA ook bij Boxmeer aan. Het COA wil tussen de 150 en 200 asielzoekers huisvesten in het azc Overloon, maar dat kan niet in de bestaande gebouwen. Daarom vraagt het COA vergunning voor de plaatsing van volledig elektrische stacaravans. Onder de genoemde voorwaarden willen college en gemeenteraad meewerken. De klankbordgroep azc, waarin onder meer omwonenden zijn vertegenwoordigd, is op de hoogte van de plaatsing.
Vanwege de hoge nood aan huisvesting, plaatst het COA volgende week al de eerste caravans. Het is de bedoeling dat uiterlijk 1 november de vluchtelingen kunnen intrekken.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: