Afscheid burgemeester van Soest

Publicatiedatum: Woensdag 17 november 2021
Beste inwoners van Vortum-Mullem,
 
Na een ongelooflijk mooi afscheid van de gemeente Boxmeer op vrijdag 17 en zaterdag 18 september jl. zijn mijn vrouw en ik begonnen aan onze afscheidstournee langs de 11 kernen.
Op 17 oktober was Vortum-Mullem aan de beurt. We werden die middag om 14.00 uur bij de ingang van Knillus ontvangen door de Halve Gare Fanfare die ons naar de zaal begeleidde, waar het al gezellig druk was. Op het toneel zat Fanfare Sint Cornelis klaar voor een mooi optreden, dat de sfeer er al aardig inbracht. Zeker toen Ernst van de Weijer na afloop mijn vrouw op het toneel uitnodigde om een geschenk in ontvangst te nemen. Hij vond dat zij een nieuwe hobby moest hebben die ervoor zou zorgen dat zij niet thuis hoefde te zijn als manlief thuis kwam te zitten… daarvoor had hij een grote golftas geregeld waarmee zij haar geluk kon gaan beproeven. Hoewel mijn vrouw aangaf dat zij bepaald geen groot talent op golfgebied was, nam zij het geschenk dankbaar in ontvangst.
VoMuZi onder leiding van hun immer enthousiaste dirigent Loes Wijnhoven bracht vervolgens een paar vrolijke liederen ten gehore. Loes maakte alvast promotie voor het eerstvolgende concert waarop liederen uit de musical Grease zullen worden gezongen. Alvast van harte aanbevolen!
De dames senioren gymclub maakte onze ledematen los met het advies op deze manier vooral vitaal te blijven in onze pensioenperiode. De Halve Gare fanfare maakte er vervolgens weer een vrolijke boel van, gevolgd door Slagwerkgroep Vortum-Mullem.
Carnavalsvereniging De Plekkers sloot af met muziek en een polonaise. Zij boden mij een heuse houtgesneden scepter aan, weer een dierbaar aandenken aan vele vrolijke carnavalsactiviteiten.
Namens de Dorpsraad werd ons door Peter van Bree een kist met tuin- en streekproducten aangeboden. Daarin zat ook een vogelkooitje met de opdracht dit creatief op te fleuren en bij de eerstvolgende kermis in het dorp aan te bieden voor de gevel van het gemeenschapshuis (zoals de nieuwe inwoners van Vortum-Mullem dit al vele malen met succes gedaan hebben).
Het was een fantastische middag waarbij ook gelegenheid was voor gesprekken met de vele aanwezigen. Ik kreeg nog de gelegenheid voor een afsluitend dankwoord en een terugblik op de afgelopen 18 jaren.
Hartelijk dank aan al degenen die aan onze afscheidsmiddag hebben meegewerkt en daarbij aanwezig waren. Maar ook degenen die er niet bij konden zijn dank ik voor de 18 mooie jaren dat ik uw burgemeester heb mogen zijn. We hopen velen van u nog eens te ontmoeten in onze nieuwe levensfase.
Daarom geen vaarwel, maar graag tot ziens in de nieuwe gemeente Land van Cuijk!
 
Wij wensen u tenslotte sfeervolle kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022!
 
Karel en Mieke van Soest

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: