De oude schoenendoos

Publicatiedatum: Vrijdag 22 april 2022

In memoriam Henk de Wijze

Henk, een van de mensen die vanaf het eerste begin van de Oude Schoenendoos aanwezig was.  Hij staat op de foto die gemaakt is bij de oprichting van de stichting.

Hij was graag bezig met zijn handen en maakte o.a. de presentatie borden die nog steeds in gebruik zijn om een tentoonstelling mee aan te kleden en foto’s op te bevestigen. Hij was meer de technische man en keek ernaar uit om weer een tentoonstelling in te richten.

Toen de computer en de automatisering kwamen, bleef hij op de achtergrond betrokken.

Henk bedankt voor je inzet.

Wij wensen de familie sterkte bij dit overlijden

 

Na een minder leuke tijd waarin we afscheid moesten nemen van twee mensen van het eerste uur, pakken we draad weer op en zetten onze schouders onder de werkzaamheden die al lang op ons wachten.  Het opruimen van het archief waar we af en toe even waren en kort bleven vraagt onze aandacht. De bestuurswisselingen die gedaan moesten worden. Het kost allemaal tijd waardoor andere werkzaamheden bleven liggen.

We gaan ervoor.

Zoals u misschien wel weet geven we ook lezingen over het ontstaan van de diverse dorpen, rondleidingen door de dorpen, fietstocht door het “Verboden Gebied”. U bent welkom op de vrijdagmiddag in de bieb om foto’s te laten scannen of vragen die we dan beantwoorden. Zolang de Oekraïense mensen er wonen zitten wij in het troostwinkeltje aan de grote tafel.

Hieronder twee foto’s waarvan we niet weten wie er opstaan. Weet u het wel? Laat het ons weten dan kunnen wij de tekst invullen op onze site.

 Veel plezier met onze site 

www.stichtingdeoudeschoenendoos.nl

 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: