Brief Peter Stevens aan inwoners Vortum-Mullem

Publicatiedatum: Zondag 22 mei 2022

Vortum-Mullem, 22 mei 2022

 

Beste inwoners van Vortum-Mullem,

Om maar met de deur in huis te vallen; ik word per 30 mei wethouder in de gemeente Gennep. Voor mij een bijzonder interessante en uitdagende stap, maar ook een stap waarover ik heb moeten nadenken.  Waarom? Omdat ik bij de laatste gemeenteraadverkiezingen nadrukkelijk een beroep heb gedaan op de inwoners van Vortum-Mullem om mij als mede-inwoner in de gemeenteraad en nog beter, op de stoel van wethouder te krijgen. Dat 1e is met voorkeurstemmen gelukt , dat 2e niet.

 

Vol goede moed en met veel energie ben ik aan de slag gegaan in de fractie waar ik ook volop gebruik maak van mijn opgebouwde expertise vanuit 7 jaar wethouderschap op gebied van o.a. wonen en  ruimtelijke ordening. De raadsfunctie is een compleet andere dan die van wethouder. Daar moest ik enorm aan wennen én ik kan vanuit de raad minder het verschil maken. Dat valt tegen.

En toen kwam er een enorme kans voorbij.  De laatste weken is de Gemeente Gennep tot een afronding gekomen van het coalitieprogramma tussen de 3 partijen. Het CDA als grootste partij moest op zoek naar een nieuwe wethouder, want de huidige wethouder had te kennen gegeven er mee te stoppen. Er werd gezocht naar een kandidaat die sterk is op woningbouw en ruimtelijke ordening. Zodoende werd ik  benaderd of ik me beschikbaar wilde stellen als kandidaat gezien mijn portefeuilles in de voormalige Gemeente Boxmeer. Verschillende gesprekken zijn gevoerd en ook is gekeken of er mogelijkheden waren om zowel wethouder in Gennep als raadslid in LvC te zijn. Die combinatie is niet mogelijk, dus moest ik kiezen.

Ik heb goed nagedacht, gezien de voorkeurstemmen uit Vortum-Mullem en het functioneren met de totale fractie. Maar mijn hart ligt bij besturen en uitvoering geven aan het beleid en na lang wikken en wegen heb ik toch gekozen voor mijn bestuurlijke hart en dus voor de Gemeente Gennep. Ik blijf me inzetten voor Vortum-Mullem ondanks dat ik niet direct verbonden ben aan de raad. Samen met dorpsraad en  alle inwoners  kunnen we toch de slagen maken die nodig zijn voor Vortum-Mullem.

Ik had de behoefte om dit op deze manier met de inwoners van Vortum-Mullem te delen.  Heel veel bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen.

Met vriendelijke groeten,

Peter Stevens  - dorpsgenoot en wethouder gemeente Gennep

 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: