Sinterklaasactie: gebakjesverkoop voor Alpe d’HuZes

Publicatiedatum: Donderdag 23 november 2023

Het team The Magnificent Alpe d’HuSix neemt, zoals eerder vermeld op deze website, op 6 juni 2024 deel aan Alpe d’HuZesOmdat de teamleden geloven in een wereld waarin mensen niet meer overlijden aan kanker. 

Vierlingsbekenaar Peter Winkelmolen maakte zelf helaas van heel dichtbij mee wat deze ziekte kan doen. Zijn dochter Saar werd op driejarige leeftijd getroffen door ALL (Acute Lymfatische Leukemie). In 2018 deed hij daarom ook mee aan Alpe d’HuZes. Saar zat toen nog volop in de behandelingen. Ondertussen is Saar elf jaar en geniet volop van haar inmiddels heerlijke en onbezorgde leventje zonder deze rotziekte.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel zijn er door het jaar heen allerlei acties gepland. Peter Winkelmolen benaderde hiervoor ook zijn nicht Teuntje Smits uit Venray, eigenaresse van Zoete Post, met de vraag of ze, net als in 2018, weer een actie wil doen. Teuntje twijfelde geen moment en doet heel graag opnieuw mee.

Ze dook vervolgens haar Zoete Post-keuken in en maakte een speciaal Alpe d’HuZes-gebakje. Een zogeheten red velvet blondie met kruidnoten en een topping van melkchocolade rocky road met pecannoten, Oreo-crumbs en sinterklaas-sprinkles. Samen met de sinterklaas-brownie en speculaas-boterkoek is het een (sinterklaas)feestje in een doosje. Alle winst van deze zoete post gaat naar Alpe d’HuZes.

De zoete post wordt geleverd op 1 en 2 december en kan besteld worden via Actie | Zoete Post (zoete-post.nl) Er is een mogelijkheid tot verzending met de brievenbuspost, afhalen in Venray, Leunen, Meterik, Vierlingsbeek, Vortum-Mullem en Ledeacker. Ook wordt de zoete post gratis bezorgd in de gemeentes Venray, Horst a/d Maas en Land van Cuijk.

Een geweldige actie, want je hebt iets heerlijks voor de feestdagen en steunt ook nog eens een geweldig doel”, melden Peter Winkelmolen en Teuntje Smits enthousiast.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: