E-Fietsinformatiedag en Scootmobielcursus

Publicatiedatum: Maandag 25 maart 2024

E-Fietsinformatie dag Rijkevoort donderdag 25 april 2024

In de afgelopen 10 jaar is er een groot aantal succesvolle informatiedagen in de regio georganiseerd. In navolging daarvan wordt er dit jaar ook in Rijkevoort een E-fietsdag georganiseerd waar u ook met uw gewone fiets welkom bent. 

De gezellige en informatieve dag is bedoeld voor 55-plussers. Veilig blijven fietsen, er samen op uit trekken en de laatste ontwikkelingen rond de E-fiets staan centraal. De gezellig dag is absoluut de moeite waard en heeft ook tot doel u in contact te brengen met anderen. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd. De lunch wordt verzorgd.

De organisatie is in handen van SOAB WURX uit Breda. Tijdens een leerzame presentatie worden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken en praktische tips gegeven. Ook wordt aandacht besteed aan het voorkomen van valpartijen en ongelukken. Nadat u onder begeleiding van een beweegcoach enkele reactie- en balanstesten heeft uitgevoerd, kunt u desgewenst verschillende elektrische fietsen van een lokale rijwielhandelaar uitproberen en/of de vaardigheid met uw eigen fiets onder begeleiding van een fietscoach checken. Omdat de fietsen van de deelnemers ter plaatse desgewenst ook kunnen worden afgesteld voor een goede zithouding, is het wenselijk dat u op uw eigen elektrische of gewone fiets komt. In de middag wordt er op de eigen fiets ook een korte fietstocht gemaakt. 

De dag is van 09:45 uur tot 15:30 uur en wordt op donderdag 25 april gehouden in Dorpshuis De Poel te Rijkevoort. Uiteraard zijn ook inwoners uit andere kernen van regio Boxmeer van harte welkom.

Er is ruimte voor 40 deelnemers. Schrijf dus ook gerust uw partner of een vriend of vriendin in. In verband met de logistiek en lunch moet iedereen zich wel vooraf aanmelden. De € 5,- eigen bijdrage kunt u op de dag zelf betalen. 

U kunt zich aanmelden op www.e-biketraining.nl. Klik daar op ‘naar aanmelding’ en vervolgens op ‘Rijkevoort’, dan komt u automatisch op de aanmeldpagina.

Circa 1 week voor de informatiedag ontvangt u een e-mail met o.a. het programma voor de dag en het exacte adres.   

 

Scootmobielcursus in Boxmeer woensdag 17 april 2024

Veilig op pad met de scootmobiel of elektrische rolstoel

De verkeersdrukte wordt elk jaar hoger, zowel op wegen als fiets- en voetpaden. Naast het aantal deelnemers wordt ook de variëteit van voertuigen steeds groter, zeker op fietspaden. Denk aan alle E-bikes en dan met name de snel-bikes die snelheden behalen van dik boven de 30 kilometer. Maar ook kennen we de E-steps, de bakfietsen (voor kinderen), de scootmobielen en de elektrische rolstoelen. Allemaal hebben ze ruimte nodig op wegen en/of fietspaden.

Welzijn Ouderen Boxmeer en Platform Toegankelijk Boxmeer organiseren een scootmobielcursus voor gebruikers van scootmobielen en elektrische stoelen om de mensen te wijzen op de gevaren in het verkeer. De organisatie  is in handen van SOAD WURX uit Breda.

Geef u op voor deze leuke en leerzame verkeerscursus met de volgende onderdelen: Vergroten van uw rijvaardigheid en veilig in uw scootmobiel en elektrische stoel, wat mag wel of niet binnen de verkeersregels, oefenen en tips van een beweegcoach, rondrit in omgeving samen met een scootmobiel-coach, gratis hoor- en ogentest en een kleine servicecheck van uw scootmobiel of elektrische rolstoel door monteur. Deelname is gratis en is inclusief lunch.

Mocht u nog geen eigen scootmobiel hebben, Dan kunt u toch deelnemen en ter plaatse een scootmobiel uitproberen?

Deze cursus vindt plaats op woensdag 17 april van 09.30 – 16.00 uur in wijkcentrum De Driewiek in Boxmeer (Jeroen Boschstraat 49). Om aan te melden kunt u mailen naar Jeanette  Schröter van de stichting Toegankelijk Land van Cuijk via: secretarisboxmeer@toegankelijklvv.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: