Telefooncirkel Vortum-Mullem

Publicatiedatum: Dinsdag 26 juli 2022

Telefooncirkel Vortum-Mullem

De telefooncirkel is een uitkomst voor mensen, die alleen wonen en graag contact met iemand willen hebben. Het geeft een veilig gevoel dagelijks met iemand te spreken. De deelnemers leren elkaar kennen en de vrijwilligers worden een vertrouwd persoon.

Hoe werkt de telefooncirkel?

Elke werkdag start de vrijwilliger om 9.00 uur de telefooncirkel door het bellen naar de eerste persoon van de cirkel. Persoon 1 belt persoon 2, persoon 2 belt persoon 3 en zo verder. De laatste deelnemer van de cirkel belt de vrijwilliger van de dag en dan is de cirkel rond. In het weekend is er geen telefooncirkel.

Elke ochtend contact

Het kan prettig zijn in de ochtend een gesprekje te hebben, met degene, die naar u belt en met degene naar wie u verder belt. Soms bellen deelnemers elkaar nog weleens terug om wat langer te kunnen praten. Af en toe komen de deelnemers en de vrijwilligers van de telefooncirkel bij elkaar voor een ontmoeting. Tijdens die bijeenkomsten leren deelnemers en de vrijwilligers elkaar beter kennen en is het een gezellig samenzijn.

Als er iemand niet opneemt?

Als een deelnemer niet opneemt belt de vrijwilliger de vaste contactpersonen (vaak familie of buren) van de deelnemer, zodat er gekeken kan worden of er iets aan de hand is. Deelnemers ervaren het als prettig dat er naar hen wordt omgekeken.

De telefooncirkel is een dienst van de SWOGB met vaste vrijwilligers en wordt ondersteund door Sociom.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u bellen naar Dette Koenders van Sociom 06-10430039 of mailen naar dettekoenders@sociom.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: