O.N.I. start seizoen met klinkende overwinning in 't Ven

Publicatiedatum: Zondag 28 mei 2023

VEN-ZELDERHEIDE | O.N.I. is het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. In Ven-Zelderheide kwamen de Vense Boys (letterlijk) van een koude kermis thuis. Na 70 minuten voetballen werd het afgetekend 4-0 voor de mannen in het donkerblauw.

Met koppijn van de barbeque in het achterhoofd trokken de 15 spelers zaterdag richting Duitsland om een afslag eerder naar links te gaan. O.N.I. startte met de volgende elf: Thomas Massop; Chielian Jacobs, Dave Jacobs, Dennis Rühl, Patrick Jacobs; Stijn Verkaart (gastspeler), Jordi Toonen (gastspeler), Guus Cuijpers (gastspeler); Lucas Peeters, Sam Litjens en Nick van Mullekom. Invallers waren ditmaal Stefan Hermans, Erik de Wolf, Guido Stevens en Thomas Peeters.

Lucas Peeters werd vrijdag tijdens de barbeque op scherp gezet door Sam Litjens met de volgende deal: als Lucas scoort in minimaal 35 minuten speeltijd dan trakteert Sam hem op twee pilsjes. Nu verwacht u dat Sam gelijk heeft gekregen, maar het tegendeel is bewezen door Lucas. De 1-0 viel al vrij snel. Na een mooi combinatiespel sloop Lucas door de defensie heen en maakte hij de 1 tegen 1 situatie met de keeper op z'n Lucas af: droogjes. Niet veel later was het gastspeler Jordi die zijn debuut opluisterde met een goal. Richting het einde van de eerste helft werd Erik de Wolf ingebracht en De Wolf ging meteen op jacht naar doelpunten. Met een hard schot passeerde hij de keeper via de binnenkant van de paal. Vense Boys kwam wat beter in het spel en mocht vlak voor rust na commentaar van de laatste man een onnodige vrije trap nemen op zo'n 25 meter van de goal. Thomas Massop moest zich volledig strekken en kon nog net zijn hand voldoende tegen de bal aan zetten.

Na rust werd de druk wat opgevoerd op de defensie van Vense Boys, maar de thuisploeg wist zich daar aardig onderuit te voetballen. Desalniettemin was het O.N.I. die het spel bepaalde. Gastspeler Stijn Verkaart werd door Chielian diep gestuurd en onderuit geschoffeld in het strafschopgebied van de tegenstander: penalty. Erik pakte vastberaden de bal en benutte de penalty. In de slotfase was Vense Boys nog dichtbij een eretreffer, maar de lat stond in de weg. Na 70 minuten zat de wedstrijd, waar de gemoederen af en toe hoog opliepen, er op en werd er met een pilske in de hand de wedstrijd afgesloten. Op 10 juni komt O.N.I. weer in actie en wordt de derby tegen F.B.M.'68 uit Maashees gespeeld, tevens het voorproefje op de kampioenswedstrijd van de Friet Boys.