Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
KBO Nieuws
za 23-05-2020
KBO NIEUWS
 
Na 3 maanden van thuis zitten worden de richtlijnen rond het coronavirus door de overheid iets versoepeld en wij als KBO willen dan ook weer met in acht nemen van de regels weer voorzichtig met enkele onderdelen opstarten .
 
Bewegen voor ouderen, daarmee willen we maandag 8 juni om 14.00 uur starten dit zullen we buiten doen daar kunnen we voldoende afstand van elkaar houden dit kan in groepen van maximaal 9 personen, zijn er veel deelnemers dan zullen we dit in 2 groepjes doen die elkaar afwisselen .
 
Jeu des Boules is een buitensport en mag met 6 personen beoefend worden hier mee kan gestart worden 9 juni om 13.30 uur .
 
Voor deze 2 activiteiten word met de deelnemers contact opgenomen of ze dit willen als er te weinig animo is gaan ze niet door en zullen de mensen geïnformeerd worden .
 
Jaarkalender onderstaande activiteiten gaan onder voorbehoud door .
De fiets of auto dagtocht naar Kevelaar is verplaatst naar 9 september .
Jaarvergadering 16 oktober om 14.00 uur in Knillus .
Kienen vrijdag 13 november aanvang 14.00 uur in Knillus .
Kerstviering 11 december om 14.00 uur in Knillus .
 
Over de Sociaal Culturele dag wordt na 1 juni een beslissing genomen.
Het kaarten kunnen pas doorgaan als de regels verder versoepeld worden .
Yoga en met 60 PLUS aan tafel zullen we in augustus bekijken wat er mogelijk is met betrekking tot de dan geldende voorschriften .
 
Blijf  GEZOND

 

Archief van nieuws
 
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS